Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Provance
Viinamarjasordid: Black Granache, Syrah, Cinsault
Veinimeister: Didier Mauduet
Aastane toodang: 72 000 pdl
Veiniaedu: 550 ha
Domaine Fabre, Chateau Clapiere
Fabre en Provence loodi 1920. aastal Henri Fabre Sr poolt Besse sur Issole külas. Ettevõte müüs sel ajal juba Provence’i ja Prantsusmaa parimat veini ning kiiresti sai suurimaks tootjaks Lõuna-Prantsusmaal. Pärast Chauteau Clapière’i omandamist 1928. aastal ja Chateau Aumérade’i 1932. aastal pööras Henri Fabre erilist tähelepanu Côtes de Provence’i veinide nähtavaks tegemisele ja keskendus vaid veinitootmisele.
50-ndatel aastatel liitus poeg Louis Fabre ja aitas arendada äri Prantsusmaal ja välismaal Tema poeg Luis Fabre, kes liitus projekti 50-ndatel aastatel, oli otsustava tähtsusega äri arendamisel mitte ainult Prantsusmaal, vaid ka ekspordi avamiseks. Täna jõuavad Fabre veinid maailmas rohkem kui 10 miljoni inimeseni, ning aastas toodetakse ligi kaks miljonit pudeli. Sellega on Fabre Provence’i suurimad veinivalmistajaid.