Päritolumaa: Prantsusmaa
Piirkond: Cognac
Viinamarjasordid: Colombard, la Folle Blance ja Ugni Blanc
Aastane toodang:
Veiniaedu: 29 ha
Francois Voyeri 29 hektarit viinamarjaistandusi asuvad Grande Champagne südames, kahes kõige paremas Premier Cru Cognac piirkonna külas – Verrières ja Ambleves. See on ala, kus pinnasest tulenevate omaduste tõttu kasvavad kogu Cognaci maakonna parimad konjakiviinamarjad – tõeline paradiis, et luua parimat kõrgklassi konjakit. Seega kogu konjakivalik ehk 100% Voyer konjakitest tuleb Grand Champagne maa-alalt korjatud marjadest. Sellelt kriidiselt pinnaselt valmivad joogid on tuntud oma sügava järelmaitse, intensiivse, komplekse aroomi ja pika küpsemise poolest.
Voyer konjakimaja on 1870ndatest tegutsev pereettevõte. Kõik viis põlvkonda on pika kogemuse, põhjalike teadmiste taustal suhtunud kirglikult igasse väiksemasse detaili. Neil on privileeg olla konjakivalmistamise protsessi juures otsast lõpuni. See, et konjakimaja kasvatab viinamarjad ise, oma aedades, muudab nad eriliseks paljude teiste tootjate seas. On teada fakt, et 98% maailmas müüdavast konjakist tuleb suurtelt negossiantidelt.
Apellatsioon lubab kasutada kolme marjasorti – Colombard, la Folle Blance ja Ugni Blanc. Voyer konjaki valmistamisel eelistatakse kasutada Ugni Blanc viinamarja – sort, mille aroom on delikaatne, elegantne seejuures ilma agressiive lõhnata. Kasutades traditsioonilist charentais potstill meetodit destilleeritakse toorveini kaks korda. Esimese destillatsiooni tulemusena saadakse ca 30% alkoholisisaldusega vedelik (brouilli). Teistkordse destilleerimise tulemusena valmib nn. toorkonjak, mille alkoholisisaldus on 68%-72%.
Saadud praktiliselt värvitu ja lõhnatu destillaat (eaux de vie) pannakse tammevaatidesse küpsema, mille käigus eaux de vie alkoholi sisaldus viiakse (minimaalselt) 40% tasemele lisades toorkonjakile laagerdumisprotsessi käigus osade kaupa ka puhast vett (alkoholi protsenti langetatakse maksimaalselt 5% iga 6 kuu – 1 aasta kohta).
Maja kasutab Limousine metsadest pärinevad eriti hinnatud tammevaate. Esimene säilitamine toimub 3 a. uutes keskmise röstiga vaatides. Uue vaadi kasutamine annab konjakile rohkem tanniini. Keskmise röstiga (192´Celsius) vaadi abil lisatakse vaniljesust.
Peale kolme aastat jätkub küpsemine vanades vaatides. Neis omandavad konjakid pikaajalise laagerdumise käigus pehmema ja küpsema maitse ning aroomi, lisanduvad kuivatatud puuviljade nüansid. Et saavutada segudele parimat kvaliteeti pannakse vaadid vajadusel kas niiskesse või kuivemasse keldrisse.
Voyer konjakite tootevalikus on klassikalised, noored ja vanad segud ning erakordsed vintage pudelid.
Nooremates konjakites on taotluseks eelkõige värske puuviljasus ja lillelisus, keskmise vanusega (15-25 a.) konjakites puidu, vanilje ja kuivatatud puuviljade nüansid Neis kõigis peegeldub Voyer konjakimaja iskiupärane käekiri, tähelepanelikkus ja kõrgeim kvaliteet. Kõik see, mida võiks hinnata tõeline konjakiaustaja, kes soovib erineda massist!